Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca

Începând cu luna septembrie a.c. Sistemantiplagiat.ro încheie un nou contract de colaborare, de data aceasta cu Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, o importantă universitate din România, cu o vechime de peste 90 de ani, formată din profesori de prestigiu naţional şi internațional.

Citește mai mult

Editura Trei din București

Prima editură care se bucură de serviciile Sistemantiplagiat.ro este Editura Trei din București. Editura deține titluri de psihologie și ficțiune comercială iar din anul 2007 include și editurile Pandora M și Lifestyle Publishing, precum și imprintul Eroscop.

Citește mai mult

Cum evităm plagiatul?

Plagiatul este definit ca „expunerea într-o operă scrisă sau o comunicare orală, inclusiv în format electronic, a unor texte, expresii, idei, demonstrații, date, ipoteze, teorii, rezultate ori metode științifice extrase din opere scrise, inclusiv în format electronic, ale altor autori, fără a menționa acest lucru și fără a face trimitere la sursele originale” conform Legii 206/2004, modificată prin O.G. 28/2011.

Altfel spus, plagiatul este asumarea muncii altcuiva în orice formă ar fi prezentată.

Ce poți face pentru a te asigura că nu plagiezi?

! Informează-te cu privire la ce este considerat plagiat și ce nu.

Pentru a evita plagiatul, asigură-te că ești bine informat cu privire la tipurile de plagiat

! Citește politica universității cu privire la redactarea unei lucrări și a procedurii antiplagiat.

Consultă ghidul de redactare înainte de a începe să scrii și citește cu atenție procedura antiplagiat a universității.

! Dacă ai întrebări la care nu găsești răspuns, nu ezita să îți rogi coordonatorul să te ajute.

Profesorul coordonator te poate ajuta atunci când ai dubii cu privire la redactarea lucrării tale.

! Începe din timp!

Asigură-te că vei avea destul timp să studiezi, să iei notițe, să scrii și să revizuiești lucrarea. Dacă lași totul pe ultima sută de metri ai mai multe șanse să ajungi în situația de a plagiat, fie din lipsă de timp, fie din greșeală.

! Menține o bună evidență a citatelor pe care le folosești.

Plagiatul poate fi și o simplă greșeală de redactare a textului atunci când nu citezi o sursă.

! Nu uita să menționezi sursa originală a ceea ce ai preluat, fie că este un text, o idee sau o imagine.

Trimiterile la sursa originală nu se fac doar pentru texte, ci și pentru imagini, tabele, grafice, etc. care au fost preluate din alte surse, chiar dacă sunt de pe internet.

! Nu te teme să îți expui propriile idei și concluzii asupra subiectului abordat.

Argumentul tău este principal în lucrarea pe care o scrii.

Citește mai mult

De unde vine plagiatul?

Plagiatul este o problemă veche de când lumea. Una dintre primele acuzații de plagiat datează din secolul I după Hristos. Atunci, poetul roman Marțial a descoperit că poeziile sale erau recitate de alți poeți. Desi era o practică comună în acele vremuri, Marțial a decis că nu vrea ca alții să îi folosească creațiile, așa că a luat atitudine și a început să combată fenomenul cu instrumentul pe care îl avea la dispozitie. A început sa scrie epigrame dedicate celor care îl plagiau, invitându-i fie să îl menționeze ca autor, fie să îi cumpere operele. Tot el a fost și prima persoană care a folosit termenul “plagiarius” pentru a se referi la furtul literar, termenul fiind folosit până atunci pentru a face referire la persoanele care răpeau oameni pentru a-i folosi ca sclavi.

Sursă: https://www.plagiarismtoday.com/2011/10/04/the-world’s-first-plagiarism-case/

Citește mai mult

De ce Sistemantiplagiat.ro?

Deși plagiatul nu este un fenomen nou, niciodată în istorie nu a fost mai ușor să fie folosit. Creșterea accesului la internet și la resurse de cunoaștere devine nu numai o comoditate, ci și o tentație de a scrie lucrări apelând la renumita metodă copy-paste.

 

Totodată, Internetul permite accesul la scriitori fantomă, care redactează lucrări la comandă. Adesea, acestea nu sunt lucrările originale ale autorului plătit, ci mai degrabă o compilație de texte care aparțin altora.

 

În același timp, profesorii nu reușesc întotdeauna să verifice cu atenție fiecare lucrare depusă și ar fi imposibil pentru ei să cunoască toate lucrările scrise într-un anumit domeniu având în vedere că se estimează că numai pe internet se publică peste 2 milioane de articole anual. Problema este globală și nu poate fi subestimată, deoarece pune în pericol calitatea educației.

 

Sistemantiplagiat.ro este un instrument de detectare a plagiatului care poate fi folosit ca instrument în evaluarea originalității documentelor scrise de studenți. Sistemul a fost creat în anul 2002 de către compania Plagiat.pl din Polonia și lansat în România în 2012. În prezent, soluția noastră este folosită în 44 de universități din România și de alte tipuri de instituții.

 

Sistemantiplagiat.ro este îmbunătățit în mod constant pentru a asigura cel mai bun serviciu pentru clienții noștri. Compania noastră este liderul pe piața de servicii antiplagiat din România, Polonia și Ucraina, soluția noastră fiind utilizată în peste 400 de instituții din lume.

Citește mai mult

Sistemantiplagiat.ro deschide porțile universităților din Republica Moldova. Primele care dau startul parteneriatelor sunt Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul (instituție înființată în anul 1999 în cadrul căreia funcționează 3 facultăți: Facultatea de Filologie şi Istorie, Facultatea de Drept şi Administraţie Publică şi Facultatea de Economie, Inginerie și Științe Aplicate) și Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” (instituție de învățământ superior de stat din  Chișinău, cu o istorie de peste 70 de ani și care are 5 facultăți: cea de Medicină Generală, Pediatrie, Stomatologie, Medicină Preventivă și Farmacie).

Citește mai mult

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj- Napoca

În decembrie 2012, o nouă Universitate s-a alăturat luptei împotriva plagiatului. Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj– Napoca va putea utiliza sistemul antiplagiat furnizat de către compania noastră pentru verficarea documentelor şi protejarea acestora împotriva plagiatului. În acest moment, numărul Universităţilor colaboratoare din România  a crescut la 16.

Citește mai mult